Ugears stoomtrein Bouwpakket puzzel

    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Ugears stoom locomotief bouwpuzzel

Een prachtig model uit de Ugears serie. Het hoofdmechanisme van de locomotief is zo realistisch mogelijk gemaakt met een asynchroon werkende zuiger en klep. De zijkanten zijn opengewerkt, zodat je kunt zien hoe - in het binnenste van de locomotief - de stoom de cylinder in zou gaan. De kleine deuren en het dak zitten op scharnieren waardoor je een kijkje kunt nemen in de cockpit van de trein. Compleet met een instrumentenpaneel en een vouwladder onder de deur.

Het model kan zonder lijm gemonteerd worden.

De UGEARS 460 Locomotief met tender combineert alle technische en artistieke innovaties die de bouwers van UGEARS modellen zo weten te waarderen.
 Rijk gedetailleerd en met oog voor realisme en romantiek is deze versie een onuitwisbare symbool van de 19e eeuwse technologie. De locomotief wordt aangedreven door een elastiekjes en een reeks tandwielen in plaats van oververhitte stoom, maar voor de rest werkt het belangrijkste mechanisme als dat van een echte stoomlocomotief. Van dichtbij zie je de werking van de asynchrone zuigers en kleppen die de kracht naar de aangedreven wielen van de locomotief overbrengen door middel van een bewegend systeem van staven, koppelingen en assen. Kleine details, zoals de cabine met een volledig gedetailleerd ingenieur met een intrekbare laddertje, art-deco-ketel trim en een te openen tender met kolendeuren completeren deze mooie herinnering aan een vervlogen tijdperk.

De UGEARS 460 Locomotief met tender is het grootste, meest complexe model tot nu toe. Net als alle andere UGEARS modellen, wordt de Locomotief met tender geleverd met een stap-voor-stap, full-color instructieboek zodat de bouw geen problemen zal veroorzaken.

Leeftijd: 14+
 Afmetingen verpakking: 37 x 17 x4 cm
 Afmetingen locomotief: 315 x 100 x 125 mm
 Afmetingen tender: 160 x 90 x 115mm
 Aantal onderdelen: 443
 Montage tijd: 10 - 12 uur